Find ledige frivillige længere nede på siden, samt akut-chatten!

Vores mål er at gøre en forskel i kampen mod ensomhed!

Aldrig Alene tilbyder det de andre anonyme rådgivninger ikke kan. Nemlig at du kan chatte med den samme voksne, lige så længe du har brug for det, så du ikke skal fortælle din historie forfra hver gang. Vi ved at det kan være rigtig svært at skulle starte forfra, og derfor ønsker vi, at der skal være tillid til den man chatter med.

Aldrig Alene er for unge mellem 13-25 år.

Vi kan tale med dig om alt, også det andre ikke tør tale med dig om, og hos os er du 100% anonym. Vi kan hverken se din ip-adresse, email eller andet. Når du opretter dig, bedes du taste en email og et kodeord. Det er kun for at du får et login til siden og kan komme ind på den samme chat igen, så du altid er sikret at chatte med den samme. Vi har ikke adgang til din email, den ligger i et sikret system, så du er helt anonym.

Hvis der ikke lige er en frivillig ledig du har lyst til at chatte med, eller du har brug for at der bliver svaret hurtigt, er du altid velkommen til at logge på akut-chatten. Når vi har valgt at kalde det for akut-chatten, er det fordi vi også er der om natten (Dog er der midlertidigt kun åben mellem 07  og 23) og vi ved at om natten kan samtalerne være mere akutte.
Vi vil altid gerne tale med dig, også selvom du ikke føler dit problem er alvorligt nok til akut-c
hatten. Så du må aldrig være bange for at logge på og chatte med os, heller ikke på akut-chatten!

For os er det vigtigste at du som ung, føler dig hjulpet og er tryg i samtalen!

Hvorfor Aldrig Alene?

På baggrund af en online-undersøgelse af + 100 unge, er denne chat blevet til virkelighed.

De unges ønsker i online-undersøgelsen var

  • let tilgængelighed
  • den samme voksne hvergang
  • ingen åbningstider
  • kun chat

Derfor er denne platform blevet bygget efter deres ønsker. Du kan som ung gå ind og vælge en voksen at chatte med. Så snart du vælger den voksne er I "låst" til hinanden i chatten, og kan chatte 24/7 og i et lukket forum. 

Behovet for at have kontakten til den samme voksen hver gang du har behov, er at du kun fortæller din historie en gang, og derpå bare bygger videre fra chat til chat. 

Det kan være et hurtigt behov for en chat der bare varer en dag, men det kan også være en chat der går over i en relation der varer mange år. Hvem ved? Valget ligger hos den unge!

Du kan vælge en frivillig fra listen, der står som ledig, eller du kan vælge at logge på akut-chatten, så vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde en frivillig, som kunne være rigtig god til lige præcis dig som ung.

 

Bliver man tilknyttet en fast voksen?

Ja det gør man. Så snart du har valgt en voksen, er i to "bundet" sammen, indtil du som ung ønsker det opløst. 

Hvis du logger på via Akut-chatten hjælper vi dig gerne! Vi er rigtig gode til at finde en god frivillig til den unge, og vi hjælper dig meget gerne med at blive matchet med en frivillig, så det bliver en god succes for dig at bruge Aldrig Alene.

Hvor længe du har brug for at chatte med den frivillige er op til dig. Hos os er det dit behov der er vigtigst. Det kan være du bare har behov for en hurtig snak (så vælg gerne akutten) eller en længerevarende kontakt og støtte og så er en fast frivillig det helt rigtige valg til dig!

Skulle du opleve at der er nogle problemer, kan du altid sende en mail til ung@aldrigalene.dk eller logge på akut-chatten, så vil vi prøve at løse det så godt som muligt sammen med dig.

Hvor hurtigt svarer I?

Vi svarer så hurtigt som muligt. Hvis du vælger en voksen fra listen, vil den voksne normalt svare inden for 24 timer.

Da vores frivillige har arbejde ved siden af, har du altid mulighed for at kontakte vores Akut chat, som er tilgængelig døgnet rundt. Der kan dog forekomme ventetid nogle gange, pga travlhed. Vi vil altid besvare din henvendelse, så hurtigt som muligt. Har du brug for hjælp, og ikke kan vente på at vi svarer, er du meget velkommen til at kontakte www.bornetelefonen.dk

OBS: Akut-chatten er midlertidigt lukket mellem kl 23 & 07 

Anonymitet og underretningspligt

Om anonymitet i Aldrig Alene

Aldrig Alene er et lukket forum, hvor kun du og den voksne du vælger at chatte med, kan læse hvad I skriver om. Derfor er du fuldstændig anonym når du chatter med os. Vi kan hverken se din email eller din ip-adresse, eller hvor i landet du bor. 

Uanset hvem du taler med, er du anonym, og vi vil altid forsøge at hjælpe dig så godt som muligt.

De frivillige har dog underretningspligt, når de taler med unge under 18 år. Det betyder, at hvis du fortæller om meget alvorlige ting, du er udsat for, så skal de sige det videre til voksne, der kan hjælpe dig. Alle voksne i Danmark har nemlig pligt til at hjælpe børn og unge, der bliver udsat for svigt eller er i fare. Vi kan selvfølgelig kun sige det videre, hvis vi ved hvem du er. Du bestemmer selv om du er klar til at fortælle hvem du er, hvor du går i skole eller andet om dig selv som kan identificere dig. ​

Hvis du er i akut livsfare, vil vi henvise til egen læge eller 112.

I helt særlige og meget sjældne tilfælde kan vi vælge at bede politiet om hjælp til at finde dig, for at sikre at du får hjælp. Det gør vi, uanset hvor gammel du er. Det er dog en udvej vi helt slet ikke ser taget i brug. Skulle det ske, vil vi altid informere dig om det.

Chat med...

Akut chat

Akut chat

Da vores frivillige har arbejde ved siden af, er de ikke altid online. Der kan være enkelte dage der er lukket, og dermed længere svartid, men vi vil altid vende tilbage til dig hurtigst mulig! Akutchatten er midlertidig lukket mellem 23 og 07  
Akut chat
Kate

Kate

In my spare time, I enjoy running, traveling and reading. I have lived in Denmark for the past 15 years. You can contact me if you'd like to chat in English!
Kate er ledig. Læs mere og chat
Maya

Maya

Jeg bruger alt min tid på at se serier, og være sammen med mine venner. 
Maya er ledig. Læs mere og chat
Kasper

Kasper

Jeg elsker motion, mad, natur, og ting med fart på! 
Kasper er ledig. Læs mere og chat
Anne Sophie

Anne Sophie

Elsker min morgenløbetur, naturen og motion. Jeg holder ferie i uge 30 og 31.
Anne Sophie er ledig. Læs mere og chat
Sara

Sara

Jeg interesserer mig for bøger og især teater/musicals. Derudover er jeg en dyreven. 
Sara er ledig. Læs mere og chat
Camilla

Camilla

Jeg kan godt lige at være kreativ og elsker dyr men mest hunde.  
Camilla er ledig. Læs mere og chat
Henning

Henning

Jeg vil være Erfaren Voksen, fordi jeg mener at: Alle skal ha’ et godt liv Alle skal ha’ nogle at tale med Alle skal ha’ en skulder at græde ud ved når livet er surt. Det betyder meget for mig at man har et godt liv. Jeg elsker at køre en tur på min motorcykel. En gang imellem kører jeg for MC mod mobning, det gir mening. Jeg vil rigtig gerne chatte med dig, og vide hvad der fylder i dit liv. Så vælg mig, jeg svarer dig så hurtigt jeg kan.  
Henning er ledig. Læs mere og chat
Julie

Julie

Jeg ELSKER dyr og mad (både at lave - og ikke mindst at spise det!).
Julie er desværre ikke ledig. Læs mere
Karina

Karina

Min store hobby er bøger og håndbold. 
Karina er desværre ikke ledig. Læs mere
Emma

Emma

Jeg elsker hunde og er vild med farven lyserød.
Emma er desværre ikke ledig. Læs mere
Karina

Karina

Jeg er meget glad for at lave mad og bage og går meget op i bolig design og indretning. Og jeg elsker spansk fodbold og gåture med min hund.
Karina er desværre ikke ledig. Læs mere
Maria

Maria

Elsker løbeture i naturen og hygge mig med madlavning. Er også fan af at slappe af med en god bog eller en god serie
Maria er desværre ikke ledig. Læs mere
Mie

Mie

Jeg har boet i Tyskland og har prøvet at starte forfra - både der og her. Det er aldrig nemt at tackle ensomhed og usikkerhed, så skriv, hvis du trænger til en snak om dine tanker. Du er altid velkommen her og, jeg glæder mig til at høre fra dig <3  
Mie er desværre ikke ledig. Læs mere
Pernille

Pernille

Jeg kan rigtig godt lide at dyrke sport, lytte til musik og rejse. 
Pernille er desværre ikke ledig. Læs mere
Mette

Mette

Jeg kan godt lide, at se amerikanske crime-dokumentarer, at dyrke yoga, læser og jeg kan altid finde en undskyldning for at spise kage.
Mette er desværre ikke ledig. Læs mere
Line

Line

Jeg synger i kor og kan lide at hækle.
Line er desværre ikke ledig. Læs mere
Eva

Eva

Min fritid bruger jeg på koncerter, fodbold og min have. 
Eva er desværre ikke ledig. Læs mere
Julie

Julie

Jeg er meget kreativ med mine hænder, jeg kan godt lide at læse bøger, at gå i skole og se film/serier.  Jeg elsker munchkin spillet og metal musik 
Julie er desværre ikke ledig. Læs mere
Tobias

Tobias

Jeg kan godt lide gå lange ture, træne i fitness og være sammen med venner og familie.
Tobias er desværre ikke ledig. Læs mere
Vivi

Vivi

Jeg lever for amerikansk hip hop, trashy realityprogrammer og genbrugstøj.
Vivi er desværre ikke ledig. Læs mere
Daniel

Daniel

Jeg har mange forskellige interesser bla.  sport, computer, natur og sikkert mange flere.
Daniel er desværre ikke ledig. Læs mere
Jan

Jan

Jeg elsker musik og koncerter, skriver lyrik, sangtekster og skriver på mit første manuskript.Jeg er passioneret omkring foto og film og har indgående kendskab til filmbranchen.
Jan er desværre ikke ledig. Læs mere
Rikke

Rikke

Jeg bruger det meste af min tid på studie, venner og træning
Rikke er desværre ikke ledig. Læs mere
Pia

Pia

Mine interesser er naturen, dyr, tennis og jeg kan lide at være kreativ.
Pia er desværre ikke ledig. Læs mere
Helene

Helene

Min helt store lidenskab i livet hedder Liverpool FC, men jeg elsker i det hele taget fodbold og spiller selv. Jeg er lidt en sportsidiot. Men jeg elsker også bøger (primært skønlitteratur) og film. Hvad jeg kan gøre for dig, unge menneske, tænker jeg, at jeg mest af alt kan lytte. Jeg tror meget på, at der er en grund til, at vi har to ører og kun een mund. Jeg har svært ved at forestille mig noget mere meningsfuldt end at kunne hjælpe, så derfor vil jeg gerne  chatte med dig, og lytte til hvad der fylder i dit liv.
Helene er desværre ikke ledig. Læs mere
Mette

Mette

Jeg arbejder med mennesker og har gjort det i mange år. Mine interesser udover familien er løb, dans, tennis og vandreture.  
Mette er desværre ikke ledig. Læs mere
Emma

Emma

Jeg er et kreativt menneske og kan godt lide at tegne, male, danse, dekorere og lave andre små kreative projekter. Derudover er jeg glad for at være aktiv i form at gåture, yoga, let styrketræning og igen – danse (jeg danser som om ingen kigger med!). Til sidst vil jeg pointere at jeg elsker at sætte musik eller god podcast på, eller se en spændende dokumentar 😊
Emma er desværre ikke ledig. Læs mere