Find ledige frivillige længere nede på siden, samt akut-chatten!

Du kan føle dig tryg og sikker hos os

Aldrig Alene tilbyder det de andre anonyme rådgivninger ikke kan. Nemlig at du kan chatte med den samme voksne, lige så længe du har brug for det, så du ikke skal fortælle din historie forfra hver gang. Vi ved at det kan være rigtig svært at skulle starte forfra, og derfor ønsker vi, at der skal være tillid til den man chatter med.

Aldrig Alene tilbyder det de andre anonyme rådgivninger ikke kan. Nemlig at du kan chatte med den samme erfaren voksen, lige så længe du har brug for det, så du ikke skal fortælle din historie forfra hver gang. Vi ved at det kan være rigtig svært at skulle starte forfra, og derfor ønsker vi, at der skal være tillid til den man chatter med. 

Aldrig Alene er for børn og unge mellem 13-25 år, og vi kan tale med dig om alt, også det andre ikke tør tale med dig om, og hos os er du anonym. Når du opretter dig på vores chat, skal du blot indtaste en e-mail og et kodeord. Her kan du eventuelt oprette en ny mailadresse, som du kun bruger til dette formål, hvis dit fornavn eller efternavn indgår i din private mail. Igennem denne mailadresse, kan du komme ind på den samme chat, hver gang du logger ind, så du altid er sikret i at kunne chatte med den samme erfarne voksen. Og bare rolig, vi kan ikke se din ip-adresse, så du forholder dig stadig anonym.  

Hvis du ikke ønsker at chatte med de frivillige som er ledige lige nu, eller hvis du har brug for et hurtigt svar, så skynd dig ind på vores akut-chat. Her har vi i øjeblikket åben mellem kl. 07.00 og 23.00. 

Vi vil altid gerne tale med dig, også selvom du ikke føler dit problem er alvorligt nok til akut-chatten. Så du må aldrig være bange for at logge på og chatte med os - heller ikke på akut-chatten. 

For os er det vigtigste at du, føler dig hjulpet og er tryg i samtalen! 

Hvorfor Aldrig Alene?

På baggrund af en onlineundersøgelse med over 100 unge, er denne chat blevet til. De unges ønsker i onlineundersøgelsen var:  

  • Let tilgængelighed 
  • Den samme voksen at tale med hver gang 
  • Ingen åbningstider 
  • Kun en chat 
  • At være anonym 

Derfor er denne platform blevet bygget efter deres ønsker. Som ung kan man gå ind på chatten og vælge netop den erfarne voksen, som man ønsker at chatte med. Så snart den voksne er valgt, er I "låst" til hinanden i chatten, og kan derefter chatte 24/7 i et lukket forum.  

Baggrunden for at du kan tale med den samme voksen hver gang, er for at du ikke skal gentage din historie. I får derfor et bånd til hinanden, hvor der derfor bliver bedre plads til at I kan bygge videre fra hvor i sidst afsluttede chatten.  

Det kan være at du har behov for kun at chatte en dag, men du har også mulighed for at chatte i længere tid, hvor relationen mellem dig og den samme voksen kan danne en relation der varer mange år. Der er ingen begrænsning. 

Du kan vælge en frivillig fra listen, der står som ledig, eller du kan vælge at logge på akut-chatten, hvor vi hjælper dig med at finde en frivillig, som kunne være rigtig god til lige præcis dig. 

Bliver man tilknyttet en fast voksen?

Ja, det gør man. Så snart du har valgt en voksen, er i to "bundet" sammen, indtil du ønsker at få det opløst. Hvor længe du har brug for at chatte med den frivillige er op til dig. Hos os er det dit behov der er vigtigst.  

Vi vil anbefale, at hvis du har behov for en kort snak, så vælg vores akutchat, og hvis du har behov for længerevarende kontakt, så find en fast frivillig, som du ønsker at tale med.  

Oplever du problemer, så send en e-mail til ung@aldrigalene.dk eller log på akut-chatten, så vil vi prøve at løse det så godt som muligt sammen med dig. 

Hvor hurtigt svarer I?

Vi svarer så hurtigt som muligt. Hvis du vælger en erfaren voksen fra listen, vil den erfarne voksen normalt svare inden for 24 timer. 

Da vores frivillige har arbejde ved siden af, har du altid mulighed for at kontakte vores Akut-chat, som er tilgængelig mellem kl. 07.00 og 23.00. Der kan dog forekomme ventetid nogle gange, da vi kan mangle hænder. Vi vil altid besvare din henvendelse, så hurtigt som muligt.  

Venter du på svar, og har behov for akut hjælp nu, anbefaler vi at du kontakter www.bornetelefonen.dk 

Anonymitet og underretningspligt

Aldrig Alene er et lukket forum. Vi kan ikke se din ip-adresse, eller hvor du bor. Uanset hvem du taler med, er du anonym, og vi vil altid forsøge at hjælpe dig så godt som muligt. 

De frivillige har dog underretningspligt, når de taler med unge under 18 år. Alle voksne i Danmark har pligt til at hjælpe børn og unge, der bliver udsat for svigt eller er i fare. Det betyder, at hvis du fortæller om nogle alvorlige ting, som du bliver udsat for, så har vi pligt til at sige det videre, for at kunne hjælpe dig bedst muligt. Du bestemmer selv om du er klar til at fortælle hvem du er, hvor du går i skole eller andet om dig selv som kan identificere dig, og vi kan selvfølgelig kun give informationer videre, som vi har fået fra dig. 

Det er vigtigt for os at du føler dig tryg, så hvis du føler dig usikker, så tøv ikke med at spørge os. 

I helt særlige og meget sjældne tilfælde, kan vi vælge at bede politiet om hjælp til at finde dig, for at sikre at du får hjælp. Det gør vi, uanset hvor gammel du er. Det er dog en udvej, som vi helst ikke ønsker at tage i brug. Skulle det ske, vil vi dog altid informere dig om det. 

Hvis du er i akut livsfare, vil vi henvise til egen læge eller 112. 

Chat med...

Akut chat

Akut chat

Da vores frivillige har arbejde ved siden af, er de ikke altid online. Der kan være enkelte dage der er lukket, og dermed længere svartid, men vi vil altid vende tilbage til dig hurtigst mulig! Akutchatten er midlertidig lukket mellem 23 og 07  
Akut chat
Daniel

Daniel

Jeg har mange forskellige interesser bla.  sport, computer, natur og sikkert mange flere.
Daniel er ledig. Læs mere og chat
Kate

Kate

In my spare time, I enjoy running, traveling and reading. I have lived in Denmark for the past 15 years. You can contact me if you'd like to chat in English!
Kate er ledig. Læs mere og chat
Maya

Maya

Jeg bruger alt min tid på at se serier og være sammen med mine venner. 
Maya er ledig. Læs mere og chat
Vivi

Vivi

Jeg lever for amerikansk hip hop, trashy realityprogrammer og genbrugstøj.
Vivi er ledig. Læs mere og chat
Kasper

Kasper

Jeg elsker motion, mad, natur, og ting med fart på! 
Kasper er ledig. Læs mere og chat
Anne Sophie

Anne Sophie

Elsker min morgenløbetur, naturen og motion. Jeg holder ferie i uge 30 og 31.
Anne Sophie er ledig. Læs mere og chat
Julie

Julie

Jeg ELSKER dyr og mad (både at lave - og ikke mindst at spise det!).
Julie er desværre ikke ledig. Læs mere
Karina

Karina

Min store hobby er bøger og håndbold. 
Karina er desværre ikke ledig. Læs mere
Karina

Karina

Jeg er meget glad for at lave mad og bage og går meget op i bolig design og indretning. Og jeg elsker spansk fodbold og gåture med min hund.
Karina er desværre ikke ledig. Læs mere
Maria

Maria

Elsker løbeture i naturen og hygge mig med madlavning. Er også fan af at slappe af med en god bog eller en god serie
Maria er desværre ikke ledig. Læs mere
Mie

Mie

Jeg har boet i Tyskland og har prøvet at starte forfra - både der og her. Det er aldrig nemt at tackle ensomhed og usikkerhed, så skriv, hvis du trænger til en snak om dine tanker. Du er altid velkommen her og, jeg glæder mig til at høre fra dig <3  
Mie er desværre ikke ledig. Læs mere
Pernille

Pernille

Jeg kan rigtig godt lide at dyrke sport, lytte til musik og rejse. 
Pernille er desværre ikke ledig. Læs mere
Mette

Mette

Jeg kan godt lide, at se amerikanske crime-dokumentarer, at dyrke yoga, læser og jeg kan altid finde en undskyldning for at spise kage.
Mette er desværre ikke ledig. Læs mere
Line

Line

Jeg synger i kor og kan lide at hækle.
Line er desværre ikke ledig. Læs mere
Eva

Eva

Min fritid bruger jeg på koncerter, fodbold og min have. 
Eva er desværre ikke ledig. Læs mere
Julie

Julie

Jeg er meget kreativ med mine hænder, jeg kan godt lide at læse bøger, at gå i skole og se film/serier.  Jeg elsker munchkin spillet og metal musik 
Julie er desværre ikke ledig. Læs mere
Jan

Jan

Jeg elsker musik og koncerter, skriver lyrik, sangtekster og skriver på mit første manuskript.Jeg er passioneret omkring foto og film og har indgående kendskab til filmbranchen.
Jan er desværre ikke ledig. Læs mere
Helene

Helene

Min helt store lidenskab i livet hedder Liverpool FC, men jeg elsker i det hele taget fodbold og spiller selv. Jeg er lidt en sportsidiot. Men jeg elsker også bøger (primært skønlitteratur) og film. Hvad jeg kan gøre for dig, unge menneske, tænker jeg, at jeg mest af alt kan lytte. Jeg tror meget på, at der er en grund til, at vi har to ører og kun een mund. Jeg har svært ved at forestille mig noget mere meningsfuldt end at kunne hjælpe, så derfor vil jeg gerne  chatte med dig, og lytte til hvad der fylder i dit liv.
Helene er desværre ikke ledig. Læs mere
Emma

Emma

Jeg er et kreativt menneske og kan godt lide at tegne, male, danse, dekorere og lave andre små kreative projekter. Derudover er jeg glad for at være aktiv i form at gåture, yoga, let styrketræning og igen – danse (jeg danser som om ingen kigger med!). Til sidst vil jeg pointere at jeg elsker at sætte musik eller god podcast på, eller se en spændende dokumentar 😊
Emma er desværre ikke ledig. Læs mere
Camilla

Camilla

Jeg kan godt lige at være kreativ og elsker dyr men mest hunde.  
Camilla er desværre ikke ledig. Læs mere
Sara

Sara

Jeg interesserer mig for bøger og især teater/musicals. Derudover er jeg en dyreven. 
Sara er desværre ikke ledig. Læs mere
Mette

Mette

Jeg arbejder med mennesker og har gjort det i mange år. Mine interesser udover familien er løb, dans, tennis og vandreture.  
Mette er desværre ikke ledig. Læs mere
Rikke

Rikke

Jeg bruger det meste af min tid på studie, venner og træning
Rikke er desværre ikke ledig. Læs mere
Emil

Emil

Jeg kan godt lide at bruge meget tid på motion, styrketræning og så er jeg vild med at spille computer
Emil er desværre ikke ledig. Læs mere
Ida

Ida

Jeg bor med mine 2 katte og min slange, og ønsker mig næsten min egen lille zoo fyldt med alle mulige dyr. Noget af dét jeg kan lide, at bruge min hverdag på er oftest mange kreative projekter: Jeg spiller guitar/bass, og elsker alt musikalsk. Jeg nyder at sidde med noget ler, eller et maleri-projekt. Derudover, spiller jeg en del single-player spil på Nintendo eller PC. (Kan være lidt nørdet). Jeg er selv blevet diagnoseret med asperger og ADD (ADHD) som 18-årig; og har så gået hele mit liv, uden de hjælpemidler som ellers er til rådighed for børn og unge med udfordringer. -Jeg ved, hvordan det er at føle sig lidt anderledes, og har lært en masse brugbare ting på min vej.
Ida er desværre ikke ledig. Læs mere
Pernille

Pernille

Jeg elsker børn, dyr, bjerge, solskin og tennis.
Pernille er desværre ikke ledig. Læs mere
Malou

Malou

Jeg kan godt lide at skrive, høre musik og se en god film 
Malou er desværre ikke ledig. Læs mere

Betina

Jeg elsker at være udenfor – nyder at bruge energi i haven og at gå ture med hunden. Bruger meget tid med min familie – de betyder alverden. Er hjælper i en bokseklub to gange om ugen
Betina er desværre ikke ledig. Læs mere
Henning

Henning

Jeg vil være Erfaren Voksen, fordi jeg mener at: Alle skal ha’ et godt liv Alle skal ha’ nogle at tale med Alle skal ha’ en skulder at græde ud ved når livet er surt. Det betyder meget for mig at man har et godt liv. Jeg elsker at køre en tur på min motorcykel. En gang imellem kører jeg for MC mod mobning, det gir mening. Jeg vil rigtig gerne chatte med dig, og vide hvad der fylder i dit liv. Så vælg mig, jeg svarer dig så hurtigt jeg kan.  
Henning er desværre ikke ledig. Læs mere
Pia

Pia

Mine interesser er naturen, dyr, tennis og jeg kan lide at være kreativ.
Pia er desværre ikke ledig. Læs mere