Bliv frivillig

Bliv frivillig og hjælp os i kampen mod ensomhed

Fundamentet for Aldrig Alene er ”at give” ubetinget. Den ubetingede glæde ved at hjælpe et andet menneske, der har brug for det, er motivationen og drivkraften. Vi søger hele tiden erfarne voksne, der gerne vil hjælpe.

Det er vigtigt at du: 

  • Er god til at lytte og være villig til at hjælpe andre videre fra et tungt sted i livet 
  • Måske du har værktøjer i forbindelse med noget du selv har været oplevet, fx en stresssituation, et dødsfald, en skilsmisse, ensomhed eller andre situationer, der kan være svære at håndtere (ikke nødvendigvis i dit professionelle liv) 
  • Dine empatiske evner er helt afgørende for at kunne være erfaren voksen hos Aldrig Alene 

Formålet:  
Målet med Aldrig Alene er at hjælpe børn og unge, når de befinder sig i en svær situation eller periode i deres liv, hvor de skal klædes på med viden og værktøjer. De skal blive i stand til at klare sig selv og måske få lysten til at give den erfaring videre til andre i samme situation. Flere eksempler viser at et ungt menneske i problemer blot behøver én person til at hjælpe dem videre i livet.  

Vi stiller store krav inden man kan blive erfaren voksen hos os. Du kommer igennem et interview og vi beder om børneattest, ren straffeattest og referencer fra dit professionelle liv, uanset om du har været skolelærer, brandmand, afdelingsleder eller direktør. 

Send en mail på frivillig@aldrigalene.dk hvis du er interesseret.

 

Hvor mange unge skal jeg chatte med ?

Som udgangspunkt chatter du kun med én ung. 

Hvis du har overskud, så er du velkommen til at tage en til to mere. Men det er vigtigt at det ikke går ud over kvaliteten.

 

Hvor meget tid skal jeg bruge?

Så meget tid du har, vi er glade for det du kan give.

Du som frivillig, sætter selv grænsen. Det er vigtigt du husker at passe på dig selv, for det er vigtigere du chatter mindre tid, men med fokus, end mange timer hvor du bliver kørt træt.

Kan jeg bruge min mobil til at chatte med ?

Ja, Aldrig Alene chatten er web baseret, og kan bruges på alle enheder, som eks. Mac, PC samt Apple og Android mobiler.

 

Kan jeg bruge Aldrig Alene på mit CV ?

Ja, når man har været frivillig hos Aldrig Alene i mindst 6 måneder, kan man få en skriftlig udtalelse, som kan bruges som reference til et CV.

Kan jeg gøre det hjemmefra ?

Ja, da det bare kræver en computer eller en telefon, så kan du sidde hvor som helst og hjælpe de unge.

Bliv frivillig